onsdag 17 mars 2010

Team Julén - för fräck för en slogan

Visst är det skönt att Hästfrossa är tillbaka?
Känner du lättnaden sköljer över dig som ett vårregn i november? Det är inte vinet du precis drack, det är inte din medicin eller tillfredställande matlagning, det är Team Julén – För fräck för en slogan.

Jag tycker vi kommer tillbaka med besked. En andra placering i medelsvår B2 (Mamman) samt en kraftig hjärnskakning efter en halvvolt i duschen (dottern).

Vad har vi då hunnit med under den långa bloggtorkan?
Jo, vi har varit på träningskurs hos Stefan i Varberg (den gick sjukt bra, i sann Julén-anda), varit på Horse show och druckit drinkar med vita ridbyxor, applåderat händerna röda, trycka en hästbilaga och så har vi såklart shoppat.

Jag måste säga att jag är lite oklar över vad Mamman egentligen hann med att handla under Horse show, förutom ett nytt kandar, öl och friterade lökringar.
Själv la jag mina kulor på Caipirinhas, ett nytt swarovskipannband till Lillprinsen, samt ett par plågsamt små short chaps.

Veckan lovar mycket.
Idag är mamma iväg och tränar med Prinsen medan Lillprinsen ska få gå på lina eftersom matte fortfarande har kraftig huvudvärk. Igår red Mamman Kalle-Fille och det gick jättebra. Vi håller oss till basics och blandar våra serpentiner (måste ju komma från serpent? Och är det då inte en synd? red. anmärkning) med tempoväxlingar och övergångar.

På lördag kommer Mammas hästkompis (som är en människa) Tjorven och hälsar på. Hon har köpt två hästar av oss, mitt förra sto Alba, som var efter Edingburg, och nu senast mammas lilla Roxanne.
Tjorven som kommer från Örebro går även under namnet Tulpandrottningen och Pappa brukar plåga henne med uppdiktade historier. Bäst hittills är när Pappan lurade i Tjorven att hennes dressyrtränare var lesbisk, och sedan "glömde" säga att det inte var på riktigt. Ett lur som pågick i säkert ett halvår tills Mamman kunde dementera.

Nu ska jag komma till sak.
Tjorven kommer alltså hit för dressyrclinic och inte någon Barbiefest i Hollywoodfruar-anda.
Som en helig treenighet kommer vi dra till Helsingborg på söndag och lyssna på Kyra, aka Dressage-Barbie.
Vi berättar mer snart.
Men först en hästpolitisk bild från ett liv i synd:


Rollkur på stallgången.
Jag vet inte hur många gånger vi har sagt åt Prinsen att man inte får göra sådär, att rollkur är förbjudet, att Mamman kommer hamna i fängelse om han inte slutar. Men born a rebel som Prisen är, fogar han sig inte efter några regler.

2 kommentarer:

  1. Ja och hans tidigare lillebror gör precis som Prinsen. Tänk vad de kan!
    Kram Anna & Donder

    SvaraRadera
  2. Ja du Anna, vad kan man dra för slutsatser av det?
    Morötter kan vara farliga redskap i träningssammanhang!

    SvaraRadera

Vad säg du då?