måndag 22 mars 2010

Kottklubben på Kyra-clinic

I söndags åkte vi i lilla Kottklubben (maxhöjd 161 cm) på Kyra Kyrklund-clinic i Helsingborg. Vi har rutin på hästresorna till Skåne och kom väl förberedda. Dottern hade överträffat sig själv och gjort den bästa fikakorgen någonsin med fajithaskryddadade kycklinwraps, hembakade muffins med Dumlekola och päron inuti och avslutningsvis en fruktsallad med färsk ananas, vindruvor, melon och kuwmpas eller vad dom heter de där ovala orangea små-apelsinerna? (Kumquat, red anm).

Lillis är oslagbar när det gäller liv och död (fika).

Kyra var som vanligt en otroligt skicklig blandning av undervisning och underhållning. Hennes sätt att förmedla ridning med humor och beskrivande metaforer är underbart att lyssna till, och tydligt.

Vi fick till exempel tänka på hästen som en boll som behöver pumpas upp för att kunna studsa. Vi fick lära oss pumpa bollen i alla situationer när det ska studsas. Från halv tio till fem satt lilla kottklubben rakt upp och ner på läktaren och drack så mycket kaffe som var fysiskt möjligt. En hel dag med Kyra var verkligen valuta för pengarna.

Trötta och nöjda körde vi (dottern) hem med ett nödvändigt stopp på Marielunds morotsfabrik. Hade lovat Prinsen säckar med morötter för att han var så duktig och arbetsvillig i lördags. Det ska löna sig!

I dag ska vi, jag och Prinsen vila. Kanske servar jag dottern och lillprinsen om de vill annars blir det en lugn kväll framför tvn.


Testing testing. Dottern kör 160 km/h och Tjorven slappar.
Tulpandrottningen tog en tupplur

Kottklubben (Julén, Julen JR och Tjorven). Sen var det morotsshopping...

The great behind.

Jag brukar säga att vi ska slita ut en generation i taget. Vi börjar med dottern.

Tjorven ville också ha en säck. (+ okänd person som tvingade sig med i Hästfrossa)

och så ökade bensinförbrukningen med 2 liter milen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad säg du då?