fredag 20 november 2009

I give you the morning



Kite. Känner ni igen egen Fred Åkerströms- Jag ger dig din morgon? Eller Freds, egentligen skrev ju Tom Paxton "I give you my morning, redan i slutet på 60-talet. Jag gillar Kites vingliga 2000-talets signum på låten, som blev morgonens soundtrack.


Det var åtta grader varmt när jag rullade ur sängen i morse. Åtta grader varmt, klockan sex på morgonen i sena november är som skattelättnad. Det är motsatsen till att betala 65 spänn för en öl på krogen, vilket egentligen är böter och inget rimligt pris.


Hur som helst var den varma milda morgonen bra för mitt (Dotterns) vacklande morgonhumör. Med världens bästa dokumentärredaktion i hörlurarna är det svårt att inte maska sig genom morgonmockningen.

Det var till och med så varmt att jag tog av mig jackan och mockade i bara väst och t-shirt (!).


Kalle-Fille var pigg och dök huvudstupa ner i höpåsen. Han som alltid brukar lämna lite mat hade dammsugit boxen på hö och verkar ha som målsättning att bli lika (tjock) snygg som sin storebror.

The Killers, det vill säga hundarna i hundgården skällde i mörkret så jag avbröt mockandet för att ge dem en näve morötter (alla våra hundar älskar morötter) och när jag kom tillbaka stod Kalle-Fille i dörröppningen. Begåvad som han är hade han i alla fall inte vält skottkärran som stod för hans boxdörr, utan bara flyttat på den så han kunde komma ut. Kanske tur att moderns skogsritt blev inställd så han fick gå ut i hagen lite snabbare.


Greco blinkar alltid mot ljuset när jag tänder lamporna på morgonen och idag var inget undantag. Greco som förvisso vill ordning och reda (som den pedant han är) på sitt rum, tyckte att jag kunde avbryta mockningen och bara gulla lite. Så han la huvudet på min axel, blåste luft i min panna, puffade mig på kinden och försökte slicka hål på västfickan för att komma åt några sockerbitar. Först när han lyckats dra loss sladden till min Ipod, tvingade jag honom att låta mig mocka klart. Det var inte populärt.


(Ursäkta den dåliga bildkvalitén min slit och slängkamera borde väl just slängas.)


Dags att gå ut? Tyckte KF som var redo att ta ut sig själv i pyjamas och utan grimma.


Leo drar sitt strå till stacken och hjälper till med morgonmocken...

Samt drömmer om en alternativ karriär som ballerina.


Greco- hela världens mittpunkt.

2 kommentarer:

  1. Kul blogg du har.
    Chihuahua, jag har haft vavvor tidigare. Min första köpte 1980. Nu är det pudel som gäller och hästar förståss.

    :-D Hästlycka

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket. har du inte kvar någon chihuahua nu? Vi har också haft Pudel och det var en trevlig liten personlighet som hette just Pudel!
    Vi får väl skriva ett hedersinlägg för att hedra vår bortgångne Pudel (hon var en brun dvärgpudel).

    SvaraRadera

Vad säg du då?