torsdag 19 november 2009

Dåligt uppförande & ännu sämre väder


Eye of the tiger.

Igår blåste det full storm, Hovis drog i Kalle-Filles ben och storebror Greco var borta på träning (som hans mamma kommer blogga om).
Jo, det var en upprörd liten häst som stod på stallgången och förberedde sig för att gå ner i ridhuset.
Till slut kunde han inte hålla sig. Ögonen började rulla i huvudet på honom, han stegrade sig, slog bakut och kastade sig fram och tillbaka.
Dottern stod som förstenad. Undrade vad hon skulle göra, vad Mamman hade gjort och tappade humöret och sa åt Kalle-Fille att; nu får han fan skärpa sig, annars får han åka på uppfostringsanstalt i Innervik (som Dotterns föräldrar hotade henne med som barn).
Dottern, som är en slags okrönt drottning av tomma hot, tappade nästan hakan, när KF gjorde precis som tillsagd. Stod som ett ljus på stallgången, glömde bort att vara rädd och började sova istället.
När det var dags för tränsning, kastade han sig på bettet. Han verkar verkligen gilla sitt nya.
Väl ute i stormen försökte han gömma huvudet bakom dottern. Inne i ridhuset lät regnet och stormen miljoner gånger värre än vad det var och Dottern tänkte att det här blir nog svårt. Men Kalle-Fille gjorde sin mamma stolt och uppförde sig som det A-barn han är.

Det märkets att Mamman jobbat hårt och duktigt med KF från marken. Han tog alla röstkommandon nästan omedelbart och kunde gå från galopp till skritt och vice versa, på nolltid. Skritta på volten, galoppera inspänd och trava efter fyrkanten, gick alldeles utmärkt på lina. Det syntes på KF att han var mycket nöjd med sig själv och njöt av berömmet.

Idag ska Dottern till doktorn igen (får hon inte hjälp den här gången ringer hon Grecos doktor istället) så KF får vila om inte Mamman tar ut honom. Planen är att rida honom på fredag igen och hoppas att det går att styra på gummibettet och att han är bättre i munnen.
Kanske är det lämpligt att byta häst den här helgen? Mamman är ju så bra på unghästar.

2 kommentarer:

  1. JA mamman är jätte ra på att fostra unghästar det kan jag skriva under på. Donder är väldigt lyhörd det säger alla som träffar honom och jag bruka säga att allt det kunde han när jag köpte honom. så en riktigt stor fjäder i hatten för den duktiga mamman!
    Men det var kul att läsa att KF lussnade på dig Jossan!
    Grådassig hälsning från kalstens Hawaii

    SvaraRadera
  2. Tack Anna, vad gulligt av dig. Donder är en sådan klok lite häst, så ingenting har varit svårt med honom.
    Och vad det gäller KF, är det väl lite si och så med lydnaden just nu.

    Modern

    SvaraRadera

Vad säg du då?