måndag 11 januari 2010

Arktisk kyla och mexicanska knarkkrig

Hur glada var vi inte för bara några dagar sedan, när vi skulle få extra träning för Stefan?

Men säg den glädje som varar. Kylan slog till med all kraft i torsdags och jag kunde inte annat än att lyfta luren och fråga Stefan hur kallt det var i Varberg.

Minus 17, svarade han, och därmed vann Team Julén tävlingen om vem som lider mest i kylan, här var kvicksilvret nere på – 20,5!

Inställt träning alltså –All ridning inställd faktiskt. Trist.


Hästarna fick vara ute i hagen några timmar och sedan in i stallet för att tina upp.

På eftermiddagen fick de springa en stund i ridhuset för att leda upp sina frusna lemmar, ridhusbotten och för att bryta tristessen. Värmefläkt i stallet och el i vattnet gjorde att vi klarade av kylan ganska bra.


Tristessen för de tvåfotade Julénarna har varit svårare men för min del så klarades den av med en ny ljudbok, I hundarnas våld, av Don Winslow.

Fantastisk och ruggigt spännande bok på 23 cd skivor som bäddar får lång läsupplevelse. Pojkarna i stallet lyssnar också och de verkar gilla Lennart Jähkel som uppläsare. Han har en behaglig röst, men kanske lite sövande. När jag står och pillar med remmar och putstrasa står hästarna och tuggar på sitt hö med ett öra mot stereon och lyssnar på alla hemskheter som pågår i knarkkriget i Mexiko och USA. Det är annat än finska timmen (som Greco annars lyssnar på). Med Don Winslow är det alldeles stilla i stallet.


I söndags var det äntligen lite varmare ute och sadel och träns åkte på. Greco var pigg och glad och gjorde sitt bästa. Han är go han! Tonåringen skötte sig också mycket bra, inget att klaga på där heller.

Det som möjligen kan fattas honom är väl att han behöver bättre kondition, men den ska nog komma i takt med att han kan hållas igång bättre när det börjar bli lite varmare ute.

Nu stundar endast nya ”blå-veckor” i oändlighet!


Bered en väg för...

Gårdskarl Nilsson tar in pojkarna från hagen. Och när det är Nilsson som styr,

går Kalle-Fille som ett ljus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad säg du då?